در بازارهای مالی مانند بورس و فارکس، اطلاع یافتن از نحوه معاملات بازار و سهام های مبادله شده، بسیار ضروری است. اندیکاتورها، اکسپرت ها و ربات های معامله گر می تواند نقش مستقیمی بر روی میزان سوددهی شما از این بازارها داشته باشد. تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، دو روش برای اطلاع از مسیر بازار در یک سهم یا ارز مشخص است. انواع اندیکاتور، به عنوان مسیری از تحلیل تکنیکال در این بازارها عمل کرده و با محاسبات ریاضی خاص، سیگنال های خرید و فروش ارسال می کنند. ساخت اندیکاتور اختصاصی، می تواند گزینه مناسبی برای تحلیلگران تازه کار یا افراد نا آشنا به تحلیل های حرفه ای در بازارهای مالی باشد. در ادامه به آموزش ساخت اندیکاتور ترید و آموزش پیاده سازی اندیکاتور ترید خواهیم پرداخت.

چگونه اندیکاتور ترید بسازیم

آموزش ساخت اندیکاتور ترید

در ابتدا قصد داریم به آموزش ساخت اندیکاتور ترید بپردازیم. اگر در بازارهای مالی به عنوان تریدر فعال باشید، حتما با نوسانات دوره ای این بازارها آشنایی دارید. گاهی یک سهام یا ارز، وضعیت ظاهری مناسبی دارد، اما به یکباره دچار ریزش خواهد شد یا بالعکس، با مسیر سوددهی صعودی و سریعی روبرو می شود. در این حالت، معمولا تریدهای حرفه ای، حتی پیش از بروز چنین وضعیت هایی آمادگی دارند و با استفاده از تحلیل تکنیکال (روشی برای ارزیابی و بررسی اوراق بهادار و ارزهای مختلف به وسیله تحلیل نمودارها و داده هایی از حجم معاملات یا قیمت های آنها)، سیگنال خرید یا فروش قابل اطمینانی را دریافت کرده اند.

این سرعت عمل، معمولا برای افراد تازه کار یا کسانی که به دلیل اشتغال در کارهای دیگر، فرصت بررسی دقیق بازار را ندارند، امکان پذیر نخواهد بود. برای این دسته از افراد، ساخت اندیکاتور و استفاده از آن برای دریافت سیگنال های مورد نیاز، ضروری خواهد بود.

اندیکاتورها با استفاده از محاسبات مختلف ریاضی بر روی حجم معاملات یک سهام یا ارز و همچنین نوسانات قیمت آن، اطلاعات ارزشمندی درباره روند حرکت سهام یا ارز مورد نظر و همچنین شتاب قیمت آن را به شما ارائه می دهند. ساخت اندیکاتور توسط برنامه نویسان و با استفاده از زبان های برنامه نویسی مانند MQL، پایتون، C++ و… انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اندیکاتور محاسبه حجم معامله

آموزش ساخت اندیکاتور ترید – انواع اندیکاتور

آموزش ساخت اندیکاتور ترید

قبل از آموزش ساخت اندیکاتور ترید، ابتدا باید به صورت دقیق مشخص کنید که اندیکاتور مورد درخواست شما، از کدام نوع باشد. انواع اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال و بر اساس زمان اعلام سیگنال، در یکی از دو دسته بندی زیر قرار می گیرند:

اندیکاتورهای پیشرو (Leading Or Oscillator)

اگر می خواهید به صورت کوتاه مدت و سریع، نوسانات بازار را ارزیابی کرده و سیگنال مورد نظر را دریافت کنید، اندیکاتورهای پیشرو برای شما بسیار مناسب هستند. این اندیکاتورها، پیش از ایجاد تغییرات در روند بازار، با بررسی نوسانات بازار و همچنین خرید و فروش های هیجانی سهام یا ارز مورد نظر، سیگنال های خرید یا فروش کوتاه مدت را بر اساس آنها این داده ها به شما خواهند داد. اگر قصد تکیه بر فعالیت های کوتاه مدت در بازار را دارید، می توانید در هنگام سفارش ساخت اندیکاتور، از برنامه نویس بخواهید که اندیکاتور مورد نظر شما را از این دسته بندی طراحی کند.

اندیکاتورهای پیرو (Lagging Or Trend)

در این اندیکاتورها، هیچ سیگنالی برای تحلیل رفتار یک دارایی (سهام یا ارز) و در کوتاه مدت تولید نمی شود و اگر می خواهید سیگنال های سریع تری را از بازار مورد نظر خود دریافت کنید، این اندیکاتور برای شما مناسب نیست. در اندیکاتورهای پیرو، شاخص های مفیدی برای خرید یا فروش یک سهام یا ارز، در بلند مدت تولید می شود. این اندیکاتورها، نوسانات مقطعی بازار را حذف کرده و منبع قابل اطمینان تری برای سرمایه گذاری بلند مدت هستند. علاوه بر این تقسیم بندی اندیکاتورها بر اساس زمان ارائه سیگنال، دسته بندی دیگری نیز برای اندیکاتورها تعریف می شود. این دسته بندی، مربوط به شیوه عملکرد اندیکاتور مورد نظر است. اندیکاتورهای زیر مجموعه این دسته بندی عبارتند از:

اندیکاتور باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

اگر صرفا به دنبال دریافت سیگنال های خرید و فروش هستید، این اندیکاتور برای شما بسیار مناسب خواهد بود.

اندیکاتور ابر ایچیموکو (Ichimoku Cloud)

این اندیکاتور یکی از کامل ترین اندیکاتورهای مورد استفاده در بازارهای مالی است که در آن، امکان تشخیص روند قیمت، سنجش شتاب سهام یا ارز مورد نظر، میزان مقاومت آن و در نهایت، تولید سیگنال خرید یا فروش وجود دارد.

اندیکاتور میانگین متحرک (Moving Average)

این اندیکاتور، فاقد قدرت پیش بینی روند آینده بازار است اما تحلیل داده های کنونی را به خوبی انجام می دهد و می توانید با استفاده از آن، تغییر روند قیمت ها را به صورت آهسته تری مشاهده کنید.

اندیکاتور MACD

از این اندیکاتور برای تعقیب روند بازار استفاده می شود. اگر قصد بررسی قدرت، شتاب و جهت یک روند در بازار را دارید و تا به حال از هیچ نوع اندیکاتوری در این بازارها استفاده نکرده اید، می توانید سفارش ساخت مدلی مشابه اندیکاتور MACD را به برنامه نویس مورد نظر خود بدهید. کار با این اندیکاتور، تقریبا ساده است و می توانید در مدت کوتاهی آن را یاد بگیرید.

اندیکاتور RSI یا شاخص قدرت نسبی

این اندیکاتور، بیانگر قدرت بازار و همچنین قدرت فروشندگان و خریداران است و یکی از مهمترین اندیکاتورهایی است که در بازارهای مالی شامل بورس و فارکس به کار گرفته می شود و سیگنال های بسیار مناسبی را انتقال می دهد. RSI یا شاخص قدرت نسبی را می‌توان با استفاده از فرمول‌هایی حساب کرد. با استفاده از فرمول زیر می‌توانید واگرایی RSI را حساب کنید.

اندیکاتور COT

این اندیکاتور در صندوق های سرمایه گذاری به کار می رود و با ترسیم موقعیت قبلی و فعلی بازار، بازده سالیانه دارایی مورد نظر را نمایش می دهد.

کاربردهای اندیکاتور

ساخت اندیکاتور در بازارهای مالی، با هدف اطلاع از رفتار یک سهام یا ارز در بازار مورد نظر و دریافت سیگنال های خرید و فروش انجام می شود. اندیکاتورهای طراحی شده، در یکی از سه حالت زیر، به کار گرفته می شوند:

حالت اول: هشدار

اندیکاتورها با شناسایی الگوریتم های رفتاری هر سهام یا ارز در بازارهای مالی، می توانند هشدارهای کارآمد و مناسبی را در مواقع تغییر جهت حرکتی قیمت و روند بازار ایجاد کنند.

حالت دوم: پیش بینی

پیش بینی قیمت مناسب سهام یا ارز مورد نظر برای ورود به بازار، یکی از وظایف اندیکاتورها است.

حالت سوم: تایید

این حالت، برای تریدرها و تحلیل گران حرفه ای کاربرد دارد. این گروه از افراد، با استفاده از تجربیات و توانایی خود در این حوزه و با تحلیل داده های تکنیکال بدست آمده از سهام یا ارز مورد نظر، سیگنال مناسب برای ورود به بازار را پیدا می کنند و پس از آن، از اندیکاتورها برای تایید نهایی خرید یا فروش استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: بهترین اندیکاتور‌های تشخیص روند

هزینه ساخت اندیکاتور

آموزش ساخت اندیکاتور ترید

پس از آموزش ساخت اندیکاتور ترید و آموزش پیاده سازی اندیکاتور ترید باید هزینه ساخت آن را هم در نظر گرفت. هزینه مورد نیاز برای ساخت اندیکاتور، با توجه به عوامل مختلفی مانند نوع اندیکاتور، زبان به کار رفته در ایجاد اندیکاتور دلخواه شما، امکانات موجود در اندیکاتور و مواردی از این قبیل تعیین می شود. برای کسب اطلاع دقیق از قسمت ساخت اکسپرت و اندیکاتور می توانید یک پروژه رایگان ایجاد کنید.

پس از ایجاد پروژه ساخت اندیکاتور متخصصین قیمتهای پیشنهادی خود را به شما اعلام  میکنند و شما می توانید مناسب ترین فریلنسر را برای طراحی و ساخت اکسپرت بورسی از طریق کارلنسر استخدام نمایید. این هزینه، پیش از آغاز پروژه، توسط برنامه نویس یا تیم برنامه نویسی به شما اعلام خواهد شد ولی در طی پروژه نزد کارلنسر به امانت مانده و تنها در انتها و پس از تکمیل پروژه به سازنده اکسپرت تحویل داده خواهد شد.

پیج اینستاگرام محمد فاموریانسخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم اندیکاتورها، انواع مختلف آن‌ها و بهترین‌هایشان را که می‌توانید استفاده کنید به شما معرفی کردیم و همچنین آموزش ساخت اندیکاتور ترید را برایتان بازگو کردیم. اندیکاتورهای اقتصادی، تکنیکال و بنیادی بخش مهمی از تحلیل هستند؛ اما نمی‌توان فقط به آن‌ها اعتماد کرد و به تنهایی از آن‌ها استفاده نمود. بهتر است از اندیکاتورها و انواع مختلف آن صرفا به عنوان یک تاییدیه برای دیگر انواع تحلیل استفاده کرد. این نکته را به یاد داشته باشید که هرکس بدون مدرک اعلام کرد فقط با یک اندیکاتور سود می‌کند، از او مدرک محکمه پسندی مانند استیتمنت معتبر بخواهید. توصیه ما به شما این است که به هیچ وجه هم سمت خرید اندیکاتورهای پولی نروید!

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *