اتریوم یک پلتفرم بلاک چین است که دارای ارز دیجیتال مخصوص خود به نام اتر (ETH) یا اتریوم و زبان برنامه نویسی مخصوص به نام Solidity است.به عنوان یک شبکه بلاک چین، اتریوم یک دفتر کل عمومی غیرمتمرکز برای تأیید و ثبت تراکنش ها است. کاربران این شبکه میتوانند اپلیکیشنهایی را در این پلتفرم ایجاد، انتشار،و برای کسب درآمداستفاده کنند و از ارز دیجیتال اتر به عنوان پرداخت استفاده کنند. برنامه های غیرمتمرکز در شبکه را “dApps” می نامند.
به عنوان یک ارز دیجیتال، اتریوم از نظر ارزش بازار پس از بیت کوین،در ماه می 2021، دوم است.
نکات مهم در مورد اتریوم
- اتریوم یک پلت فرم منبع باز مبتنی بر بلاک چین است که برنامه های تجاری، خدمات مالی و سرگرمی را ایجاد و به اشتراک می گذارد.
- کاربران اتریوم برای استفاده از dApps هزینه پرداخت می کنند. کارمزدها “گاز” نامیده می شوند زیرا بسته به میزان توان محاسباتی مورد نیاز متفاوت است.
- اتریوم دارای ارز دیجیتال مرتبط با خود، اتر یا اتریوم است.
- ارز دیجیتال آن اکنون از نظر ارزش بازار پس از بیت کوین در رتبه دوم قرار دارد.
درک اتریوم
اتریوم ایجاد شد تا توسعه دهندگان را قادر سازد قراردادهای هوشمند و برنامه های کاربردی توزیع شده (dApps) بسازند و منتشر کنند که می توانند بدون خطرات خرابی، کلاهبرداری یا دخالت شخص ثالث مورد استفاده قرار گیرند. اترییوم خود را به عنوان “بلاک چین قابل برنامه ریزی جهان” معرفی می کند. این ویژگی اتریوم را از بیت کوین به عنوان یک شبکه قابل برنامه ریزی که به عنوان بازاری برای خدمات مالی، بازی ها و برنامه ها عمل می کند، متمایز می کند، که همه آنها را می توان با ارز دیجیتال اتر پرداخت کرد و از تقلب، سرقت یا سانسور در امان هستند.
بنیان گذاران اتریوم
اترییوم در جولای 2015 توسط گروه کوچکی از علاقه مندان به بلاک چین راه اندازی شد. جو لوبین، بنیانگذار ConsenSys، یک برانامه نویس بلاک چینیکی از بنیان گذاران اتریوم است. یکی دیگر از بنیانگذاران، Vitalik Buterin، که به عنوان منشا مفهوم اتریوم شناخته می شود و اکنون به عنوان مدیر عامل و چهره عمومی آن فعالیت می کند. بوترین گاهی اوقات به عنوان جوانترین میلیاردر در بازار اراز دیجیتال جهان توصیف می شود.
ارز دیجیتال اتر برای استفاده در شبکه اتریوم طراحی شده است. با این حال، مانند بیت کوین، اتر اکنون به عنوان یک روش پرداخت پذیرفته شده توسط برخی از بازرگانان و فروشندگان خدمات است. Overstock، Shopify و CheapAir از جمله سایت های آنلاینی هستند که اتر را به عنوان پرداخت می پذیرند.
بیشتر بخوانید: اموزش ارزدیجیتال
کسب و کار اتریوم
طبق تحقیقات گارتنر، رقبای اصلی اتریوم برای کسب و کارهایی که روی پلتفرم نرم افزاری بلاک چین سرمایه گذاری می کنند، عبارتند از بیت کوین، ریپل، آی بی ام، آیوتا، مایکروسافت، بلاک استریم، جی پی مورگان و NEO.4.
از ماه مه 2021، اتریوم دومین ارز دیجیتال بزرگ بر اساس ارزش، پس از بیت کوین بود. به گفته Analytics Insight، ارزش بازار آن 500 میلیارد دلار در مقایسه با 1.080 تریلیون دلار برای بیت کوین برآورد شده است.
مقاله پیشنهادی:تفاوت بیت کوین و اتریوم در چیست؟
مقاله پیشنهادی:صرافی کوکوین
تکامل مداوم اتریوم
بنیانگذاران اتریوم جزو اولین کسانی بودند که پتانسیل فناوری بلاک چین را برای استفاده فراتر از تجارت امن ارز مجازی در نظر گرفتند. ارز دیجیتال ETH آن در درجه اول به عنوان یک وسیله پرداخت برای برنامه های ساخته شده که بر روی پلت فرم آن ایجاد شده است.
آسیبناپذیری آن در برابر هکرها و دیگر جاسوسان، امکان ذخیره اطلاعات خصوصی از جمله سوابق مراقبتهای بهداشتی و استفاده از آن برای سیستمهای رایگیری را امکان پذیر کرده است. اتکای آن به ارزهای دیجیتال فرصت هایی را برای برنامه نویسان برای ایجاد و بازاریابی بازی ها و برنامه های تجاری در شبکه ایجاد کرد.
هارد فورک
یک بلاک چین ممکن است در برابر حملات هکرها آسیب ناپذیر باشد، اما این به دلیل عدم تلاش نیست. در سال 2016، یک بازیگر مخرب بیش از 50 میلیون دلار اتر را که برای پروژه ای به نام The DAO جمع آوری شده بود، سرقت کرد، مجموعه ای از قراردادهای هوشمند که توسط شخص ثالث ایجاد شده و از پلتفرم نرم افزاری اترییوم نشات می گیرد. حمله موفقیت آمیز به عهده یک توسعه دهنده ثالث بود.
جامعه اتریوم تصمیم گرفت با ایجاد یک “هارد فورک”،با باطل کردن بلاک چین موجود و ایجاد یک بلاک چین دوم اتریوم، سرقت را معکوس کند.
مقاله پیشنهادی:شناخت ارز رمزنگاری شد دش
اتریوم 2.0
- از ماه می 2021، اترییوم پس از بیت کوین، دومین ارز مجازی بزرگ در بازار بود.
- تعداد ETH های در گردش در سال 2018 از مرز 100 میلیون عبور کرد.
- برخلاف بیت کوین، هیچ محدودیتی برای تعداد اترییوم هایی که می توان ایجاد کرد وجود ندارد.
- اتریوم در حال حاضر تحت یک ارتقای مورد انتظار به نام اتریوم 2.0 قرار دارد که قصد دارد به شبکه اجازه دهد تا در عین حال مشکلات تراکم که در گذشته سرعت آن را کند کرده است، افزایش یابد.
- اتریوم جاه طلبی های گسترده تری نسبت به بیت کوین دارد. میخواهد پلتفرمی برای انواع برنامهها باشد که بتواند اطلاعات را به صورت ایمن ذخیره کند.
انتقادات از اتریوم
اتر یوم با همان انتقاداتی مواجه است که همه پلتفرم های ارزهای دیجیتال با آن مواجه هستند:
قیمت تمام ارزهای دیجیتال، از جمله اتر، منعکس کننده عملکرد قیمت بیت کوین است. این موضوع برای سالها مشهود بوده و در حال حاضر در کانون توجه قرار دارد. به عنوان مثال، در سال 2017، ارزش بیت کوین بین 900 تا 20000 دلار بود. در آوریل 2021، بیت کوین به بالاترین حد خود در حدود 63 هزار دلار رسید و در جولای 2021 حدود 30 هزار دلار در نوسان بود.
هر یک از این شبکه ها انرژی زیادی مصرف می کنند. ماینرهای رمزارز، به ویژه، حجم عظیمی از قدرت محاسباتی را به فرآیند اعتبارسنجی تراکنشها اختصاص میدهند. یکی از دلایل چین برای سرکوب ارزهای دیجیتال، تخلیه انرژی سوخت فسیلی ناشی از عملیات استخراج ارزهای دیجیتال در مقیاس بزرگ است.
اتریوم همچنین با انتقاداتی در مورد کارمزدهای خود مواجه شده است. ممکن است با معرفی اتریوم 2.0 تغییر کند.
اتریوم یا بیت کوین
برخلاف بلاک چین بیت کوین، بلاک چین اترییوم برای پشتیبانی از یک ارز دیجیتال ایجاد نشده است. ارز دیجیتال اتر برای ارائه یک ارز داخلی برای برنامه های کاربردی ساخته شده بر روی بلاک چین اترییوم ایجاد شد.
به عبارت دیگر، اترییوم جاه طلبی های گسترده تری دارد. میخواهد پلتفرمی برای انواع برنامهها باشد که بتواند اطلاعات را به صورت ایمن ذخیره کند.
این دو علیرغم تفاوت هایی که دارند، خالق ارزهای مجازی هستند که به رقیبی در دنیای سرمایه گذاری تبدیل شده اند. و ارزهای مجازی فقط همین هستند: آنها سکه هایی هستند که وجود فیزیکی ندارند، اما توسط رشته ای از کدها نشان داده می شوند که می توانند با قیمت مورد توافق خریدار و فروشنده مبادله شوند.
مقاله پیشنهادی:آلت کوین چیست؟