فناوری NFT صنعتی است که به تازگی شکل گرفته است، این بازار از بازارهای غیر متمرکز همچون ارز دیجیتال و فارکس جدیدتر میباشد. از طرفی این صنعت به دلیل رشد چشمگیر قیمت NFTها توجه افراد بسیار زیادی را به خود جلب نموده است. امروزه افراد زیادی در تلاش هستند که عکسها یا آرتهای خود را در قالب NFT ایجاد کنند و به یک خالق آثار هنری، کلکسیونر یا معاملهگر تبدیل شوند. از طرفی دیگر پلتفرمهای زیادی در این سالها ایجاد شده است که ساخت NFT را آسانتر از قبل نموده که یکی از آنها پلتفرم OpenSea میباشد.جهت آشنایی بیشتر با مفهوم NFT و نحوه ساخت آن، مقاله آموزش NFT را مطالعه کنید. شاید این سوال برای شما پیش آید که پلتفرم اوپن سی چیست؟ اوپن سی(Open Sea)را میتوان به عنوان اولین پلتفرم ساخت NFT دانست. کاربران در این پلتفرم به راحتی میتوانند با گذشت مراحل کمی NFT یا اثر هنری خود را خلق نمایند و در معرض فروش بگذارند. در ادامه این مقاله قصد داریم به توضیح اینکه پلتفرم اوپن سی چیست بپردازیم و ویژگیهای اولین پلتفرم NFT را برای شما عزیزان توضیح دهیم.
NFT چیست؟
پیش از ورود به مبحث اینکه پلتفرم اوپن سی چیست، بهتر است راجب NFT(Non-Fungible-Token) صحبت کنیم. امروزه اشخاصی که در حوزه متاورس فعالیت دارند به صنعت NFT بیشتر از سایرین علاقهمند میباشند، به طوری که عکس پروفایل بیشتر آنها آواتارهای کارتونی میباشد. دوره آموزش رایگان متاورس، شما را با مفهموم این که متاورس چیست و در چه بخشهایی میتوانید از آن استفاده کنید بیشتر آشنا میسازد. NFT یا توکن غیرقابل تعویض، نوعی از داراییهای دیجیتال میباشد که توجه افراد را به دلیل داشتن قیمتهای زیاد به خود جلب کرده است. مشاهده شده که این NFTها در بازارهای معاملاتی با قیمتی بیش از یک میلیون دلار به فروش میرسند که سبب جلب افراد متععد برای کسب درآمد از این بخش شده است. هر چند دستیابی به سود زیاد از طریق فروش NFT مطمئنانه نمیباشد ولی زودتر از روشهای دیگر به سود دست پیدا خواهید کرد.
اثری که قصد تبدیل آن به NFT را دارید نیاز نیست که خارقالعاده یا خاص باشد، در بیشتر مواقع احمقانهترین چیزی که به فکر شما میرسد، میتواند برای یک کاربر بسیار جذاب باشد. بازیهای بسیار زیادی در این حوزه NFT شکل گرفتهاند که محتوای اصلی آنها ساخت NFT میباشد. اگر به این سبک از بازیها علاقهمند میباشید، میتوانید مقاله بازی Waves Ducks چیست و بازی Crypto Kitties چیست به همراه آموزش این دو بازی را مطالعه نمایید.
بیشتر بخوانید: تعریف NFT
پلتفرم اوپن سی(OpenSea) چیست؟
پلتفرم اوپن سی محلی است که علاقهمندان به این صنعت در آن میتوانند به ساخت NFT بپردازند. NFT به جزئی جداناپذیر از بازارهای غیرمتمرکز تبدیل شده است؛ به طوری که اکثر صرافیهای غیرمتمرکز در تلاشند که بخشی از صرافی خود را به NFT اختصاص دهند. پلتفرم اوپن سی در حال حاضر بزرگترین مارکت ساخت، خرید و فروش NFT میباشد و اولین پلتفرم در حوزه NFT میباشد. افراد از طریق ساخت NFT در پلتفرم اوپن سی میتوانند، مالکیت آثار هنری که خلق میکنند را اثبات کنند؛ حال این NFT میتواند، آیتم بازی یا زمین دیجیتال باشد. برای اطلاعات بیشتر درباره اینکه زمین دیجیتال چیست، میتوانید مقاله آن را مطالعه نمایید. افراد با نمونه بسیار زیادی از اینگونه بازارها روزانه سروکار دارند، نمونه بارز آن بازار آنلاین دیجی کالا میباشد که شما در آن به خرید کالایی فیزیکی میپردازید. اوپن سی نیز عملکردی همانند دیجی کالا دارد با این تفاوت که شما در آن به خرید کالاهای دیجیتالی یا الکترونیکی میپردازید.
پلتفرم اوپن سی بازاری همتا به همتا(Peer-To-Peer) میباشد که رابط کاربری بسیار راحت و آسانی دارد به طوری که افراد مبتدی در این صنعت به راحتی میتوانند به ساخت، خرید و فروش NFT بپردازند. پلتفرم اپن سی بیشترین سهم بازار NFT را در اختیار دارد و دارای یکی از بهترین سیستمهای دسته بندی NFT میباشد. قابلیت جعل آثار یا به سرقت رفتن آنها در این پلتفرم امکان پذیر است که این نقطه ضعف بزرگی در مقابل رقیب خود، پلتفرم راریبل میباشد. برای آشنایی بیشتر با پلتفرم راریبل میتوانید مقاله پلتفرم راریبل چیست را مطالعه نمایید. برای ساخت NFT در پلتفرم اپن سی نیازمند به تهیه یکی از کیف پولهای متامسک،کوین بیس،تراست ولت و بیتسکی میباشید.
بیشتر بخوانید: کیف پول متامسک
تاریخچه پلتفرم اوپن سی
پلتفرم اوپن سی اولین بازار ساخت، خرید و فروش NFT میباشد که فعالیت خود را در سال 2017 شروع کرد. در ابتدا به دلیل گمنام بودن بازارهای معاملاتی و صنعت NFT، کاربران محدودی داشت، اما با گذشت زمان و داغ شدن بازار NFT در سال 2021، نظر کاربران زیادی به آن جلب شد. کمپانی پلتفرم اوپن سی در کشور ایالات متحده آمریکا و در شهر نیویورک قرار دارد. پلتفرم OpenSea توسط دو شخص به نامهای الکس عطالله(Alex Atallah) 29 ساله و دوین فینزر(Devin Finzer) 31 ساله تاسیس شد که در حال تبدیل شدن به یکی از میلیاردرهای ارزهای دیجیتال میباشند. الکس عطالله و دوین فینزر برنامهنویسان اصلی پلتفرم اوپن سی میباشند.
ویژگی های پلتفرم اوپن سی چیست؟
تا این بخش از مقاله پلتفرم اوپن سی چیست؟ متوجه شدید که پلتفرم OpenSea چه کاربردی دارد و کاربران برای چه مقاصدی از آن استفاده میکنند. پلتفرم اوپن سی به عنوان اولین پلتفرم ساخت NFT ویژگیهای جالبی دارد که در ادامه قصد داریم به بررسی ویژگی های پلتفرم اپن سی بپردازیم.
ساخت NFT
هدف اصلی از ایجاد پلتفرم OpenSea، ایجاد محیطی برای ساخت NFT میباشد تا علاقهمندان به راحتی به ساخت NFT بپردازند. علاوه بر این شما میتوانید کالکشنی از NFTهای خود در این پلتفرم بسازید و در معرض دید همگان قرار بدهید. آموزش ساخت NFT در پلتفرم اوپن سی راحت میباشد که شما با مطالعه مقاله آموزش گام به گام ساخت NFT میتوانید آن را یاد بگیرید.
قابلیت ساخت انواع NFT
توکنهای NFT فقط شامل عکسهای دیجیتالی یا آواتارهای کارتونی نمیباشد. در پلتفرم اوپن سی شما میتوانید هر چیزی که قابلیت پیاده سازی آن در اینترنت وجود دارد را میتوان به NFT تبدیل نمود. به عنوان مثال موسیقی، دامینها، بلیطهای عضویت، زمینهای دیجیتال و غیره را به NFT تبدیل کنید.
دارای بزرگترین بازار NFT
اوپن سی در حال حاصر دارای بزرگترین بازار NFT و بیشتر سهم از بازارهای NFT جهان متعلق به این پلتفرم میباشد. این امر موجب جذب کاربران نوپا و همینطور این پلتفرم را به ابزاری مفید برای توسعهدهندگان تبدیل کرده است. در این پلتفرم افراد میتوانند با ساخت مارکت پِلِیسهای(MarketPlace) شخصی به فروش آیتمهای درون بازی و ساخت ایردراپها برای کاربران دیگر بپردازند.
پشتیانی از دو شبکه بزرگ اتریوم و پولیگون
پلتفرم اوپن سی از بزرگترین شبکه NFT یعنی اتریوم پشتیبانی میکند که معمولاً هزینه GAS زیادی دارد. کاربرانی که قصد پرداخت کارمزد کمتری دارند میتوانند از شبکه دوم آن یعنی پولیگون استفاده کنند. در مرحله ساخت NFT، تنها با یک کلیک میتوانید شبکه بلاک چین خود را از اتریوم به پولیگون تغییر بدهید.
کارمزد ساخت NFT
به هنگام ساخت NFT در این پلتفرم هیچ هزینهای از جانب پلتفرم OpenSea از کاربران خود کسر نمیشود و تنها هزینه GAS شبکهای که انتخاب مینمایید را میبایست پرداخت کنید. 2.5 درصد از مبلغ فروش بعد از اتمام معامله از حساب افراد به عنوان کارمزد کسر خواهد گردید. به عنوان مثال NFTای که برای فروش قرار دادید، مبلغی برابر با 1000 دلار دارد که در این صورت 25 دلار آن به عنوان کارمزد در آخر از حساب شما کسر میشود. شما میتوانید برای آشنایی با گس اتریوم و دانستن این که چه مقدار کارمزد از کاربران خود دریافت میکند به مطالعه مقاله آن بپردازید.
جمع بندی
استفاده افراد از فضای مجازی و همچنین رشد چشمگیر قیمت NFTها، بازار NFT به یکی از پردرآمد ترین بازارها تبدیل شده است. از طرفی دیگر به خاطر ویروس همه گیر کورونا مردم به ساخت NFT در اوقات فراغت خود مشغول شدند. این اتفاقات سبب شهرت و شناخته شدن پلتفرم اوپن سی در فضای مجازی و افزایش کاربران آن نسبت به قبل شد. پلتفرم اوپن سی را به عنوان اولین پلتفرم ساخت، خرید و فروش NFT میدانند که علاقهمندان به این صنعت میتوانند آثار هنری دیجیتال در این پلتفرم بسازند. در این مقاله سعی کردیم به سوال پلتفرم اوپن سی چیست، پاسخ دهیم و انواع ویژگیها و کارمزد این پلتفرم را برای شما عزیزان بازگو نماییم.